Tápióka puding, a diétázók megmentője

  • 2014.09.19.
  • 2

A tápiókát Afrikában tényleg az éhezők megmentőjének tartják, de persze jól jön a durva mindenmentes diétát követőknek is. Szerintem ez a legcukibb mindenmentes alapanyag! Olyan, mintha egy hatalmas hungarocell táblát morzsoltak volna kis golyókra, tényleg tök vicces.
Na nem mintha persze a mindenmentes ételeknél számítana a külalak, mert hát örülünk, hogy van mit enni. De azért lássuk be, kevés gusztusos mindenmentes fotót látni az interneten. Biztos ezért is van ez a mániám, hogy amikor elkészül valami, konkrétan berendezek egy kis teret, amiben majd lefotózom, s mindezt Andris érthetetlen nyugalommal tűri.
De inkább vissza a tápiókára. Szóval a tápióka egyfajta keményítő is, ezért alkalmas nagyon puding készítésére. Attól tartottam, és mint utóbb kiderült, joggal, hogy önmagában bizony túl sok íze nem lesz, ezért kihasználva, hogy Anyukám gondolt a gyümölcsfelhozatalban téren ínségesebb időkre, elővettem egy kis csomag fagyasztott epret, és karamellizált eper öntetet készítettem hozzá. Így pompás lett.

 
Hozzávalók a pudinghoz:
20 dkg tápióka
6 dl növényi tej (nekem szója volt)
2-3 ek. méz
Hozzávalók az öntethez:
pár szem eper, nekem úgy 15 lehetett
3 ek. cukor (igen, az, sajna nem tudom, mondjuk a xilit hogy karamellizálódik, de ígérem letesztelem)
 
1.  A tejet a mézzel felforralom.
2. Hozzáadom a tápiókát és addig főzöm, amíg teljesen átlátszók és puhák nem lesznek a kis golyók. A golyók amúgy jól magukba szívják a tejet, szóval ha még nem elég puha a gyöngy, adok hozzá egy kis tejet, amíg jó nem lesz.
3. Az öntethez egy kicsi serpenyőben közepes fokozaton megolvasztom a cukrot, majd hozzáadom az epret. Kevergetem, amíg az eper levet ereszt és kicsit összeesik.
4. A pudingot kis tálkába teszem, és ráöntöm az öntetet. Melegen és másnap hidegen is szuperfinom!