Sörben sült oldalas

  • 2014.09.07.
  • 8

Az a helyzet, hogy sosem voltam nagy húsevő. Nem vagyok vega, sőt tök szeretem a húst, de ha például nem ennék egy hétig, nem hiányozna. (Azt hiszem amúgy, hogy ez a diétám egyik legnagyobb kihívása: jóllakni úgy, hogy nem húst eszem.:)) Velem ellentétben Andris persze húst enne hússal. Nem meglepő tehát, hogy ha a kedvében akarok járni, akkor biztosan hús lesz vacsira, az oldalassal pedig nála tuti nyerő vagyok. Amikor a minap kicsit lebetegedett, és smsben értésemre adta a menüvel kapcsolatos kívánságait, arra gondoltam, hogy most kipróbálok valami újat. Persze a sörrel amúgy nem nagyon tudnék itthon mellé fogni, de a diétám kedvéért úgy döntöttem, hogy most ciderrel helyettesítettem. 
Hozzávalók:
1 kg sertés oldalas
1 nagy fej vöröshagyma
1 közepes fej fokhagyma
1 üveg apple cider (nálam 0,33-as üveg volt)
só, bors
 
1. A húst sózom, borsozom, és egy nagy, valamilyen zsiradékkal kikent tűzálló tálba teszem. (Érdemes kicsit jobban sózni, mert a cider édes.)
2. A vöröshagymát néhány nagyobb darabra vágom, és a húsok közé teszem.
3. A fokhagymagerezdeket is beledobálom.
4. Ráöntöm az apple cidert, persze azért beleiszom. :)
5. Alufóliával lefedem a tálat, és 180 fokos sütőbe teszem.
6. Két óra után leveszem a fóliát, meglocsolgatom a saját levével, majd addig sütöm, míg szépen meg nem pirul.
7. Naná, hogy sörrel fogyasztjuk! :)