Könnyű és finom spagetti

  • 2017.06.04.
  • 6

Imádom a spagettit, ez nem titok. Ezerféle variációját készítettem már el, és fogom is még, mivel felhasználási lehetősége végtelen. Most egy olyat választottam, ami főleg zöldséges, de azért egy kis husi is van benne a párom kedvéért.

Spárgával, cukkinivel és baconnel készítettem, egészséges és finom, főleg ha durum- vagy teljes kiőrlésű tésztát használunk. Pofonegyszerű elkészíteni. Annyi pepecselés van vele, hogy a spárgát meg kell pucolni, és elő kell főzni, a többi gyerekjáték.
Spárgás-baconös-cukkinis spagetti
Hozzávalók:
- 1 csokor spárga (zöld vagy fehér)
- 1 csomag bacon (200 g)
- 1 szép cukkini
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- spagetti
- só, bors
- sajt
Elkészítés:
A spárgákat zöldséghámozóval megtisztítjuk, 2-3 centis darabokra vágjuk, és előfőzzük. Közben a bacont felkockázzuk, megpirítjuk, és félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, a bacon kisült zsírjában megpirítjuk. A cukkini végeit levágjuk, felszeleteljük, a karikákat felcsíkozzuk, és a hagymához adjuk.

Fedő alatt pároljuk, míg a cukkini kissé összeesik. Hozzáadjuk az előfőzött spárgát, sózzuk-borsozzuk, és együtt főzzük tovább. Ha a zöldségek puhák, a pirított bacont is hozzájuk keverjük. A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a baconös-zöldséges raguval. Tálaláskor lereszeljük sajttal.

Könnyű, finom és egészséges.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.