Egyszerű kakaós kevert süti eperrel

  • 2016.06.08.
  • 0

Bár már a cseresznyeszezon is elindult, még mindig lehet finom édes epret kapni, így még mindig sok epres finomságot készítek. Szeretem az egyszerű recepteket, sokszor a gyors kevert sütiket részesítem előnyben, főleg ha nincs időm vagy kedvem a pepecselős sütögetéshez.

Ez a recept is roppant egyszerű, egy pillanat alatt összedobható, és mégis mennyeien puha és omlós süti születik belőle. Ráadásul a kedvünk szerint alakíthatjuk, bármilyen gyümölccsel, vagy dióval, mogyoróval, sőt csokidarabokkal is nagyon finom. Érdemes kipróbálni.
Kakaós kevert süti eperrel
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 dkg kakaópor
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 cs. sütőpor
- eper
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a tej felét, és legalább 3 percig tovább habosítjuk kézi habverővel vagy mixergéppel. Ezután apránként váltakozva hozzákeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet, és a maradék tejet.

A kész masszát kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, és belenyomkodjuk a feldarabolt epret. 180 fokra (légkeverésesben 150 fokra) előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Felkockázzuk, megszórjuk porcukorral, vagy egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.