Tavaszi tészta

  • 2016.04.02.
  • 9

Egyre több finom friss zöldség van a piacon. Jönnek az egészségesebbnél egészségesebb alapanyagok, hurrá! A természet is szépen kivirágzott, zöld fű, virágok mindenhol, madárcsicsergés aláfestésnek.

A tavasz tipikus színe a zöld, ez ihlette a mostani tésztámat. Csupán négy zöldség adja a szósz alapját, amik nemcsak finomak, de egészségesek is. Plusz hamar össze is dobható, gyors vacsinak tökéletes.
Tavaszi tészta
Hozzávalók:
- újhagyma
- zöldborsó
- brokkoli
- medvehagyma
- kevés liszt
- tej és tejföl
- só, bors
- masnitészta
- sajt
Elkészítés:
Az újhagymát felkarikázzuk, kevés olajon pirítani kezdjük. A brokkolit felaprítjuk, és a hagymához adjuk. Én mirelit zöldborsót használtam, mehet ez is a többihez. Pici vizet adunk hozzájuk, és fedő alatt pároljuk őket. Ha megpuhultak, meghintjük egy kevés liszttel, és tejjel, vagy tejjel és tejföllel keverjük el.

Ízesítjük, megszórjuk felaprított medvehagymával, majd pár percig főzzük, míg besűrűsödik a szósz. Botmixerrel kicsit pürésítjük, de hagyjunk benne egész zöldségdarabkákat is. A kifőtt masnitésztát leöntjük a szép zöld szósszal, megszórjuk reszelt sajttal, és kész is a finom és egészséges tavaszi tészta. Jó étvágyat!

+Tipp: megrögzött húsimádók feldobhatják csirkemell kockákkal vagy baconnel is. Sőt, a maradék sonkát is rá lehet kockázni, nagyon jól illik hozzá. :)
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.