Csupa csokis kenyér

  • 2015.12.02.
  • 7

Már jó ideje ünnepi hangulatban vagyok. Valamilyen megmagyarázhatatlan okból már szeptember óta várom a karácsonyt. A lakást novemberben díszítettem fel, és azt hiszem a fát is hamarabb fogjuk beszerezni. Persze ebből semmit sem posztoltam ki a Facebookra, és nem is fogok, mivel magam miatt csinálom az egészet, nem mások miatt.

Ebben az időszakban mindig jobban kívánom a csokis sütiket, és többet is sütök. Ennek köszönhetően az újévi fogadalmamba megint belekerül majd a gyakoribb edzés. :) Na, de mi csajok, megérdemeljük néha az efféle kényeztetést, úgyhogy nincs lelkifurdalásom, és nektek se legyen. Próbáljátok ki, a hidegben úgy is kell a Cs-vitamin utánpótlás.
Csupa csokis kenyér
Hozzávalók:
- 200 g rétesliszt (lehet simával vegyesen is)
- 175 g vaj
- 175 g porcukor
- 100 g étcsoki
- 5-6 ek. kakaópor
- 3 tojás
- fél deci tej
- fél cs. sütőpor
- egy csipet só
+ porcukor, fél tábla étcsoki a tetejére
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral, és egy csipet sóval. A lisztes keveréket a vajashoz adjuk. Végül feldaraboljuk az étcsokit, és a tésztához keverjük. Lehet kevesebb csokit is, de nem érdemes. :)

A kész tésztát kivajazott-kilisztezett sütőformába öntjük. Én gyümölcskenyér formát használtam, de lehet őzgerincet is. Előmelegített sütőben 150 fokon (légkeverésesben kevesebben) 45 percig sütjük (tűpróba). A formában hűtjük ki, majd kiborítjuk egy szép tálra.

A tetejét ízlés szerint díszítjük. Én porcukorral szórtam meg, és lecsorgattam fél tábla olvasztott étcsokival. De nagyon jól mutat rajta a fehér csoki, az olvadozó vaníliafagyi, vagy eperből, piros bogyós gyümölcsökből készült lecsordogáló szósz is. Tessék kipróbálni valamelyiket. :)

+Tipp: a tésztájába keverhetünk darált diót, mogyorót, mandulát.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.