Spenótos spagetti

  • 2015.11.24.
  • 7

Nagy tésztakedvelő vagyok, a spagetti a kedvencem. Képes vagyok frissen kifőve magában is enni. Szeretek újabbnál újabb szószokat kipróbálni hozzá. Sokszor minél egyszerűbb a recept, annál finomabb a végeredmény. Most édesanyám receptjét használtam fel, nagyon finom tészta kerekedett belőle.

Egy ideig én is azoknak a táborát erősítettem, akik a gyerekkori rémtörténetek miatt idegenkedtek a spenóttól. Aztán egy éve a görögországi nyaralásunkkor megkóstoltam egy csodálatosan finom spenótos-kecskesajtos péksütit, és nem hittem el, hogy milyen finom, és hogy eddig lemaradtam erről az ízélményről.
Spenótos spagetti
Hozzávalók:
- 200-250 g friss vagy fagyasztott spenót
- 1 cs. spagetti
- 2-3 szál sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés tej vagy tejszín
- pici olaj
- soooook sajt
Elkészítés:
Aki friss spenóttal dolgozik, tisztítás után apróra vágja össze. Én eleve spenótkrémet használtam, ami nagyon praktikus. A megtisztított sárgarépát almareszelőn lereszeljük. Kevés olajon párolni kezdjük a spenótot és a sárgarépát. Nem kell sokáig, az aprítás miatt hamar megpuhulnak. Hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

Itt akár véget is érhetne a főzés, anyukám mást nem is szokott hozzáadni. De én imádom a krémes szószokat, így tejjel tettem krémessé. A kész szószt ráöntjük a kifőzött spagettire, és összeforgatjuk. Tálaláskor sok-sok sajtot olvasztunk a tetejére, hmm... :) Nagyon finom, jó étvágyat!

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.