Sonkás-fetás-medvehagymás párnácskák

  • 2015.04.15.
  • 4

Mivel édesszájúak vagyunk, ritkán sütök sós sütit. De a medvehagymát szeretem, vettem pár friss csokorral, így kreáltam belőle egy finomságot sonkával és fetával.

Roppant egyszerű, és gyors, csak azt kell kivárni, míg kienged a leveles tészta. Megtöltjük, megy a sütőbe, és kész. Reggelinek is csodás, pont olyan, mint a fornetti, sőt jobb.
Sonkás-fetás-medvehagymás párnácskák
Hozzávalók:
- gyorsfagyasztott leveles tészta
- főtt sonka vagy füstölt-főtt tarja
- fetasajt vagy krémfehérsajt
- medvehagyma
- tejföl
- 1 tojás
(+szezámmag)
Elkészítés:
Megvárjuk, míg a fagyasztott leveles tészta kienged. Én olyat vettem, amiben hat lapocska volt szépen kinyújtva, elvágva, így nagyon hamar kiengedett, és nem kellett már nyújtogatnom sem. A lapocskákat lisztezett felületre tettem, és mindet három részre szeleteltem.

A medvehagymát apróra daraboljuk, elkeverjük tejföllel, és minden kis téglalapra teszünk egy kis halmot belőle. A sonkát és a fetát felcsíkozzuk, szintén mindre teszünk egyet. Egy tojást felhabosítunk, ragasztónak használjuk a tészta szélén körbe, és rögzítjük vele a párnácskákat.

Ha összehajtogattuk őket, kicsit le is nyomkodjuk a széleket, majd megkenjük a tetejét is tojással. Én épp kifogytam a szezámmagból, de akinek van, szórja meg a tetejüket vele. A párnácskákat sütőpapíros tepsire rakjuk egymástól kis távolságra, és előmelegített sütőbe tesszük.

180-200 fokon (légkeverésesben 160 is elég) 10-15 perc alatt készre sülnek. Ha szépen megemelkednek, és színt kapnak, készen is vannak. Frissen, melegen isteni ropogósak, omlósak, finomak. A feta épp elég sósságot ad nekik, és remekül passzol a sonkával, a medvehagymával.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.