Étcsokis pöfeteg

  • 2015.03.30.
  • 3

Na igen, a neve nem valami vonzó, ez tény. De aki túllép rajta, és a csúnyácska, furcsa külsején is, annak garantáltan egy nagy hümmögés a jutalma, na és csupa csokis ízorgia.

Holnap végre vége a nagy hajtásnak, a sok munkának, nagyon várom, hogy végre pihenhessek egy kicsit. Semmi rohanás, kapkodás. Na, meg itt is aktívabb lehetek, lesz időm újítani, kísérletezgetni kaja és süti téren is. Tegnap kipróbáltam ezt a régóta tervezett receptet, és azon nyomban ez lett a legújabb kedvencem is (aprósütik terén legalábbis).

Nincs vele roppant nagy macera, egy tálban kell mindent összekeverni. Kicsit pihen a hűtőben, aztán lehet is formázni, kisütni. Nekem elég nagy gondot okozott kivárni, hogy kihűljön, így még melegen, nagy fújkálások közepette tömtem be az elsőt. A külseje ropogós, a belseje puha, és frissen, melegen még olvadt benne az étcsoki, hmm...
Étcsokis pöfeteg
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20-25 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 12 dkg kakaópor
- 10 dkg étcsoki (egy tábla)
- 4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- porcukor a beforgatáshoz
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. A hideg vajat rákockázzuk, és kézzel belemorzsázzuk. Majd jöhet a 4 kikevert tojás. Végül a felkockázott étcsokit adjuk hozzá, és jól összegyúrjuk. Kis cipócskát formázunk belőle, és fóliába csomagolva fél óráig a hűtőben pihentetjük.

A tésztából diónyi gombócokat formázunk, meghempergetjük a porcukorban, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket (kicsit ellapítjuk). Hagyjunk egy kis távolságot közöttük, mert megdagadnak. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt készre sülnek. Kb. 35 darab lesz ennyi adagból. Jól záródó dobozban több napig elállna, ha hagynánk, de tuti nem fogjuk. :)

Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.