Fekete olívás-brie sajtos saláta

  • 2013.10.14.
  • 4

Tudom, elmondtam már párszor, hogy mennyire imádom a salátákat. Annyira egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Amikor nincs időm, vagy valami könnyűt akarok vacsorázni, csak összedobok egyet, és utána még lelkiismeret-furdalásom sincs.
Az alap általában mindig ugyanaz: jégsaláta (mert imádom, ahogy ropog!), paradicsom, paprika, uborka, ehhez jön még, amit a hűtőben találok, valamilyen sajt, és valamilyen sonka (ez szinte kihagyhatatlan, az Édes miatt). Most sok finomság lapult a hűtőben, így sikerült egy igazán ízletes salit készítenem.
Fekete olívás-brie sajtos saláta
Hozzávalók:
- jégsaláta
- koktélparadicsom
- piros kaliforniai paprika
- tv paprika
- kígyóuborka
- füstölt pulykasonka
- fekete olívabogyó
- brie sajt
- extra szűz olívaolaj
- balzsamecet
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a jégsalátát kézzel apró darabokra tépkedjük, de aki ragaszkodik hozzá, fel is szeletelheti. A paprikákat vékony csíkokra, a koktélparadicsomokat pedig félbe vágjuk. Az kígyóuborkát is csíkozhatjuk, akárcsak a füstölt pulykasonkát és a brie sajtot is. Az egészet jó összekeverjük, rászórjuk a fekete olívabogyókat, és extra szűz olívaolajjal, esetleg balzsamecettel meglocsoljuk. Finom és egészséges vacsora!
U.i.: A következő poszt főszereplője egy almás finomság lesz, amit a hétvégén készítettem egy szülinapra. Sajnos csak előtte fotók születtek, mert amint kivettem a forró sütit a sütőből, már csomagoltam is, és indultam, így az utána fotók elmaradtak. De újra elkészítem, hogy a végeredményt is meg tudjam nektek mutatni, egyébként is olyan finom lett, hogy megérdemel egy repetát.