MINDENMENTES PISKÓTATEKERCS

  • 2016.08.11.
  • 4

Találtam egy mindenmentes piskóta receptet az interneten, és lelkesen bele is vágtam az elkészítésébe. Ugyan furcsa volt, hogy a tészta összetevői között nem volt zsiradék, de úgy gondoltam, hogy biztos kipróbált a recept, remek lesz a tekercsem. Ehhez képest a tészta a tekerésnél azonnal eltört. Puffogva kezdtem bele azonnal a második felvonásba - a receptet kókuszolajjal kiegészítve. Szuper ruganyos és puha lett az újabb piskóta, és édesanyám xilittel készített sárgabarack lekvárjával csodálatos reggeli lett egy pénteki reggelen.


Photo by Naky:
http://www.facebook.com/KockacZukorhttp://drbayeredit.wix.com/nakys-food-photoAll rights reserved (c) 2016Hozzávalók:·







5 db tojás·







5 ek zabpehelyliszt·







4 ek xilit·







6 g sütőpor·







100 g folyékony kókuszolaj·







cukormentes lekvárElkészítés:A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből verjünk kemény habot. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával. A habhoz adjuk hozzá a xilitet, és a tojások sárgáját, és azokkal is verjük legalább öt percet. Ezután kanalanként szitálva-szórva lassan forgassuk bele a zablisztet. Adjuk hozzá a kókuszolajat is, és habverővel keverjük át a masszát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben süssük szúrópróbáig (kb. 15 perc). Ha a tészta megsült, fogjuk a sütőpapír két csücskét a konyharuha két csücskéhez, és megemelve a tésztát fektessük a ruhára. Húzzuk le róla a sütőpapírt, kenjük meg gazdagon lekvárral és szorosan tekerjük fel.Jó étvágyat!-KockacZukor-