MÉZES SÜTI BÚZALISZT NÉLKÜL

  • 2015.12.18.
  • 2

Egyre egészségtudatosabban táplálkozom. Cukor nincs a házban, helyette xilitet vagy agavé szirupot használok - már a sütéshez, főzéshez is. Mint hozzávaló, a búzaliszt nem szerepel egyetlen receptemben sem, helyette zablisztet, mandulalisztet, rizslisztet, vagy Norbi lisztet használok. A majonéz és ketchup cukormentes, light változat, úgy, mint a lekvárok. A fehér kenyeret már egy évtizede nem fogyasztom. A tejtermékek soványak, illetve laktózmentesek, üdítőt, cukros joghurtot nem iszom-eszem. A húst, fehérjét zöldséggel, a tésztából a szénhidrát-csökkentett változatot, a rizsből a barnát vásárolom. Folytathatnám a sort.Miért kéne ezen változtatnom csak azért mert ünnepnapok következnek? ;-)Photo by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyhttp://drbayeredit.wix.com/nakys-food-photoAll rights reserved (c) 2015
Hozzávalók:·







250 g mandulaliszt·







250 g rizsliszt·







2 ek mézeskalács fűszerkeverék·







3 db tojás·







130 g méz·







100 g vaj·







csipet só·







fél tk szódabikarbónaHa tennél rá cukromázat is:·







1 tojás fehérje·







150 g porcukor·







kevés citromléElkészítés:A mézet és vajat együtt megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat.A száraz összetevőket, vagyis a liszteket, a fűszerkeveréket, a sót és szódabikarbónát összekeverjük.A nedves és száraz részt összedolgozzuk, és gombócot gyúrunk belőlük, amit egy-két órára hűtőbe teszünk.Miután a tészta lehűlt, azt vékonyra nyújtjuk, formákat nyomkodunk belőle, és 180 fokos, előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.Cukormáz:Egy tojásfehérjét habbá verünk és hozzáadjuk a porcukrot, annyit, hogy sűrű anyagot kapjunk. Nem szabad folynia, csöpögnie, keménynek kell lennie a habnak. Kis nylonzacskóba, vagy tölcsérré formált sütőpapírba rakjuk, a sarkát – csak fél milliméternyit - átlósan levágjuk.