CUKORMENTES TÚRÓS-BARACKOS

  • 2015.11.29.
  • 1

Ismeritek Ludovico Einaudit? Zeneszerző a bácsi. Sokat turnézik, de én még nem jutottam el élő koncertjére, pedig minden vágyam. Ki az aki nem látta még az Életrevalókcímű filmet? No, ennek a filmnek a zenéjét is ő szerezte. A tegnapi havazás, majd havas eső és eső szürkeségében a túrós sütemény illatával teli lakásba szorultunk, hát filmeztünk. Ha szereted az európai filmeket, akkor neked is tetszeni fog a Samba
című film, ami bár korábbi film, mégis jelenleg aktuális témát tár elénk. És a zenéje.. ismét az annyira szeretett Ludovico Einaudi. Photo by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyhttp://drbayeredit.wix.com/nakys-food-photoAll rights reserved (c) 2015Hozzávalók:4 tojás500 g light túró
4-5 ek zabliszt


1 citrom leve
(madagaszkári) vanília1 csipet só4 ek xilit
2 ek mézbarack (egyéb) befőtt1 ek vajElkészítés:A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát (én jócskán tekertem bele a szárított madagaszkári vaníliából), a citromlevet, a sót, a túrót, a xilitet és mézet (a méz lágyít a xilit cseppet kesernyés ízén). Jól összeforgatjuk őket. Hozzákeverjük a zablisztet is.Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, majd beleöntjük a túrós keveréket. A barackokat felszeleteljük és sorban a tetejére rakjuk.Előmelegített sütőben, légkeveréses álláson, 200 fokon fél órán át sütjük. Fontos, hogy a sütés után hagyjuk a süteményt kihűlni. Én kiraktam az erkélyre a szabad levegőre.Isteni, egészséges, finom. Bármikor képes lennék megenni! JPróbáld ki!Photo by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyhttp://drbayeredit.wix.com/nakys-food-photoAll rights reserved (c) 2015-KockacZukor/ Naky photo-