DIÉTA - HÚSPÁSTÉTOM MÁSKÉPP

  • 2013.12.08.
  • 0

Miután a szombati napot - ami munkanap volt - kivettem szabinak, és ezt a vezetőség is engedélyezte, jött a hír, hogy karácsonyig senkit nem engednek el szabira.. Így szombaton az irodában ragadtam. Egész délelőtt azt terveztem, hogy tudnám ezt a napot mégis valahogy kitölteni, és feldobni. A délelőttöt leszámítva a nap jól alakult. Még egy kis főzőcske is belefért. :-)Egybefasírtot készítettem, de kicsit más formát adtam neki, mint az egyszerű őzgerincben kisütötteké.
Nincs benne se zsemle, se hozzáadott zsír. :-)
Hozzávalók:fél kiló darált pulykaegy fej vöröshagymakét nagy gerezd fokhagymasó, bors, paprikagrúz, egyéb fűszerkét tojáskét paradicsomkét bazsalikomos mozzarellaegy kevés vaj a formák kikenéséhez
+ a felfújtakhoz használt kis tálkákból 5 darabPhoto by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyhttp://drbayeredit.wix.com/nakys-food-photoAll rights reserved (c) 2013Elkészítés:A darált húst, a kockára vágott hagymát, fokhagymát, fűszereket és tojásokat összekevertem, majd a vajjal és graham liszttel kikent formákba töltöttem. A formákat úgy a háromnegyedéig töltöttem. Ezekre egy-egy szelet mozzarellát és egy-egy szelet paradicsomot tettem. Betettem az előmelegített sütőbe sülni, és a legmagasabb fokozaton sütöttem úgy 20-30 percen át. Miután kivettem őket a sütőből, egy pár perces hűlést követően kivettem őket a formából, és már tálaltam is.
Én egyszerűen savanyúval ettem, de természetesen valami könnyed öntetet is készíthetsz hozzá. Mivel diétázok, én nem kívántam hozzá plusz kalóriákat.Próbáld ki bátran!:-)-KcZ-