PARMEZÁN TALLÉR

  • 2013.05.29.
  • 9

Kaptam ajándékba eredeti olasz parmezán sajtot, olyan nagyot, amekkorát eddig még nem látott a kis háztartásom. Ebből egyértelműen az következett, hogy parmezános ételt készítettem. Nem, nem tésztát, és nem rakottat. Én valami könnyed rágcsára vágytam. :-)Photo by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyAll rights reserved (c) 2013Tallért készítettem. Ne haragudjatok, de nem méricskéltem a hozzávalókat. Nem lehet elrontani, annyit eszel majd amennyi alapanyagot előkészítesz. Itthon ilyen háromszögekbe csomagolva lehet megvásárolni a parmezánt. Én kb. két ilyen háromszögnyi parmezánból készítettem kb. 12 db tenyérnyi nagyságú tallért.Hozzávalók:parmezán sajt2 ek szezámmag1 tk bazsalikomA reszelt parmezánt keverd össze a szezámmal és bazsalikommal (ez utóbbit ki is hagyhatod), majd nagy méretű pogácsaszaggatóba beleszórva formázz köröket a szilikonnal befedett tepsidbe. Az előmelegített sütőben úgy 15 percen át süsd. Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni! :-)Photo by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyAll rights reserved (c) 2013Jó rágcsálást!-KcZ-