Cukkinicicege

  • 2019.08.07.
  • 4

Minden egy nyári délutánon kezdődött, amikor Gyenesen vártuk, hogy induljon a gombaszedő túra, és várakozás közben megebédeltünk a strand mellett lévő helyi kis piac kínálatából. Volt aki maradt a sajtos tejfölös lángosnál, volt aki egy kecskesajtos burgert kóstolt meg, illetve volt aki tépett marhás szendviccsel verte el az éhségét. Szegény mi.
Én sosem tudok dönteni a strandos kaják közül, de itt megtaláltam a fogamra valót: cicege tejföllel locsolva. Tökéletes könnyű nyári ebéd. Az ott krumpli és cukkini keverékéből készült, itt most csak cukkini lett belereszelve.Hozzávalók:cukkinisó, borsliszttojáskevés olaj a sütéshezsok tejföl és fokhagyma a tálaláshozElkészítés:A cukkinit megmosom, végeit levágom, ha zsenge, rajta hagyom a zöld héját, egyébként lepucolom. Hosszában felvágom, a magházát is kiszedem, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Fél kilónként adok hozzá 10 dkg lisztet és két tojást. Megfűszerezem és kevés olajban tenyérnyi lepényeket sütök.
Végül tejföllel és fokhagymával kínálom.
Szóval kedves strandosok, reformáljatok kicsit, hogy könnyebb legyen választani. Lécci lécci.Étvágyat hozzá.

Címkék

Vacsora Ebéd