Csirkepaprikás bográcsban

  • 2019.08.13.
  • 2

Nem nyáron kell bográcsozni, mondják nagytudású ismerőseim, és valahol igazuk is van. Télen jól esik a tűz mellett ácsorogni, és míg fő az ebéd, lehet melegedni mellette. Ezzel a csirkével pedig nagyon nem lehet mellé lőni, mert gyorsabban elkészül, és a gyengébb gyomornak is megfelelő. Persze egy jó babgulyást nem tud felülmúlni, dehát azt mi tudja... :)Most ismét nagy lesz a tömeg az udvaron, ezért gondoltuk, hogy nyáron is megnézzük, működik-e a dolog, és most legalább nem öntök bele egy teljes üveg sót, hogy utána győzzem krumplival és lécserével ehetővé tenni.
Hozzávalók kb. 20 főre:80 dkg vöröshagyma40 dkg paradicsom és paprika25 dkg füstölt szalonna4,5 kg csirkehús20 dkg sertészsír6 púpos evőkanál őrölt pirospaprika1 csokor petrezselyem zöldje1 csípős paprika2 babérlevél1 teáskanálnyi őrölt feketebors2 evőkanál sócsipetnyi kakukkfű4 gerezd fokhagyma1 dl vörösborElkészítés:A zsíron megpirítom a szalonnát, kiszedem és a megpirítom a hagymát. A végén hozzákeverem a pirospaprikát, felöntöm vízzel, összeforralom. Következik a hús, átkeverem, 20 percig főzöm, majd hozzákeverem a paradicsomot, paprikát, petrezselymet, csípős paprikát, zúzott fokhagymát és a fűszereket és puhára főzöm. Kb. fél óra múlva hozzáöntöm a bort is, azzal is felforralom és friss kenyérrel kínálom.Esetleg a köztes szünetben készítek hozzá galuskát, és azzal tálalom.
Étvágyat hozzá!

Címkék

Ebéd