Csokis muffin, a világ egyik legegyszerűbb sütije

  • 2018.03.02.
  • 5

Akár reggelire, tízóraira, de uzsonnára is tökéletes ez a muffin, gyors keverés, kavarás után készen is lehetünk vele. A gyorsaságnak az is a lényege, hogy tökéletes, szaftos állagú süteménykéket kapjunk végeredményképpen.
A múltkori muffin sikerét meglovagolva ismét sütöttem, azonban a banánok elfogytak, ezért egy egyszerűbb recepthez nyúltam, majd rögtön lecsökkentettem a cukor mennyiségét, és a tejet félig tejfölre cseréltem benne. Így már tökéletes is lett.
Hozzávalók 12 darabhoz:250 g liszt1 csomag sütőpor50 g cukrozatlan kakaópor180 g cukor1 tojás2 dl tejföl1 dl tej12 dkg vaj12 szem dió a tetejére dísznekElkészítés:Összekeverem a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, kikeverem a cukrot a tojással, hozzáadom a tejfölt, tejet, végül óvatosan az olvasztott vajat is. Gyors mozdulatokkal összekeverem az egészet, a muffintepsibe papírt teszek, beleadagolom a ragacsos tésztát, tetejükbe nyomom a diókat, és 180 fokon 25-30 percig sütöm. Nálam a dió kimaradt most, azért így is elfogyott. Étvágyat hozzá!

Címkék

Desszert Muffin Tél