Frankfurti leves

  • 2018.01.02.
  • 4

Gyomorkímélő, finoman melegítő, maradék virslit felhasználó recept következik, így újév második napjára. Főzzétek, fogyasszátok.Hozzávalók:Kis fej kelkáposzta2 krumpli1 fokhagyma2 ek olaj1 kiskanál pirospaprikafűszerkömény, majoranna, só bors ízlés szerint2 pár virsli2 dl tejföl1 kanál lisztElkészítés:A krumplit meghámozom, kockázom, a káposztából kivágom a torzsáját, leveleit kis csíkokra vágom. Az olajon az apróra vágott fokhagymát icipicit megpirítom, megszórom a paprikával, majd a zöldségeket is hozzáadom, kis ideig dinsztelem. Felöntöm vízzel, ami bővel ellepi, sózom, borsozom, rászórom a köményt, majorannát, és összefőzöm. A legvégén, mikor már a krumpli is megfőtt, a tejfölbe keverem lisztet, hozzákeverem a leveshez a felvágott virslivel együtt, összefőzöm, amennyiben szükséges utánasózom, és tálalom.

Címkék

Leves Ebéd Tél