Cseresznyés pite

  • 2017.07.10.
  • 5

Még a cseresznye szezon közepén készült egy tejfölös, cseresznyés pite is. Kevert tészta, sok gyümölccsel Tiszta pitesütő lettem :)Hozzávalók:10 dkg puha vaj15 dkg cukor1 teáskanál vaníliakivonat1 citrom reszelt héja3 tojás30 dkg tejföl1/2 dl citromlé15 dkg rétesliszt15 dkg finomliszt10 g sütőpor1/2 teáskanál szódabikarbónakb.1,5 kg magozott cseresznyeElkészítés:A liszteket elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával.A vajat a cukorral, vaníliával, citromhéjjal kikeverem, egyenként hozzáadom a tojásokat, a citromlét, majd a tejfölt is, felváltva a liszttel.Belesimítom a tepsibe és megszórom a cseresznyével. 180 fokon 35 perc alatt megsütöm.A tepsiben hagyom kihűlni, utána vágom kockára.Köszönöm a receptet Mohának!