Flódnipite

  • 2016.12.22.
  • 1

Volt még itthon mák, dió, a bejgli meg mér elkészült, és megláttam Fűszer és Léleknél ezt a pitét. Már a címe is tetszett, adott is volt az elkészítése. Egyedül az változott rajta, hogy nem volt itthon szilvalekvár, (mondjuk ezt a hibát gyorsan orvosolni kell, de ez majd jövő nyáron lesz aktuális) ezért a tetejére is tésztát tettem.Hozzávalók:1 csomag leveles tésztadiós töltelék (200 g dió, 180 g cukor 1 dl víz, összefőzve)mákos töltelék (175 g mák, 70g cukor, 90g víz, fél narancs héja, összefőzve)fahéjas almás töltelék (2 alma reszelve, 2 ek cukor, 1 kk fahéj, szintén összefőzve)A leveles tésztából tepsi méretűt szabok, a töltelékeket megfőzöm, kihűtöm, a fenti sorrendben rásimítom, majd befedem a másik tésztaréteggel, tojással megkenem, esetleg díszítem. 200 fokon 25-30 perc alatt kisütöm, majd kihűlve szeletelem.