Adventi gofri

  • 2016.11.28.
  • 4

A sötét, szürke reggelek, a sötét, szürke kabátok az embereken lehangolják a reggelt. Pedig ha kicsit kinyitom a szemem, és csendben figyelek, a ködös táj is megváltozik, formás kis pamacsokká alakulnak az addig nyúlós nyálkás páracseppek.Ehhez hozzápréselünk egy kis narancsot, és kisütünk mellé egy kis gofrit, amit aranyló sárgabarack lekvárral és gőzölgő haboskávéval tálalunk, máris más lesz a vasárnap reggel.Hozzávalók:2 tojás1 dl olajcsipet só1 mk fahéjpici cukor30 dkg liszt, félig teljes kiőrlésű rozs, félig sima1 mk sütőpor2-3 dl tej, sűrű palacsintatésztát kell kapniElkészítés:A tojást kikeverem a cukorral, olajjal, hozzáadom a fahéjat, sót, majd apránként keverem hozzá a sütőporos lisztet felváltva a tejjel. Vigyázva persze, hogy ne legyen folyós, különben takaríthatjuk a gofrisütő oldalát. Szépen kisütöm, lekvárral, kakaóporral, pudinggal, tejszínhabbal tálalom. No meg a frissen préselt narancslével, és a gőzölgő kávéval.Étvágyat!