Tárcsás Csilisbab

  • 2016.09.26.
  • 5

Nyáron a Balaton összehozott minket egy ismerőssel. Igazából mi mindig figyelemmel kísértük őket, vagyis a hajójukat, mivel az egész család imádja a vizet. És ugye a hajó egy vízi alkalmatosság, amivel fel és alá lehet járkálni a Balatonon. És ahogy ők fel és alá járkáltak, valahogy összeismerkedtünk. És ha már ismerkedtünk, beszélgettünk, a vízről a szélről, a hajókról, a szörfökről, az italokról, főleg a borokról, és persze az ételekről is. Egy meglepő ötlettel álltak elő, mégpedig, hogy ők kb. áprilistól késő őszig csak és kizárólag a kertben főznek. Mindent. A rántottától kezdve a lecsón keresztül a pörköltig, gulyásig, grillezett húsokig, zöldségekig, mindent.
Felbuzdultam, mert hát miért is ne. A hétvégén az idő is tökéletes volt, így nekiálltunk tárcsás csilisbabot főzni. Jelentem sikerült, nem mellesleg pedig eszméletlen finom lett. Ugyanúgy készült, mint a konyhában, az extra rész a tűzrakás volt. Teljesen beindultam, ez szuper. Kicsit macerás a tűzzel bánni, megrakni, életben tartani, de megéri.
Mondjuk a tejeskávét nem ott főztem le ma hajnalban :)

Címkék

Ebéd Egytál