Paradicsomos káposzta, vagy kákoszta

  • 2016.05.02.
  • 4

Mert ez egy igazi, gyerekkori kedvenc, az a kedvenc, ami miatt a menzán örömtáncot jártunk. Igaz jó lisztes volt, és a mellé dobott hús rágóssága mindig kifogott rajtam, de akkor is. Imádtam.Ugyanilyen kedvenc volt akkor is, mikor csóró egyetemistaként a menzai étlapon néhanapján felfedeztem ezt az egyszerű ételt, olcsó is volt, és finom is volt, egyszerűen nagyszerű.Hozzávalók:1 ek zsír1 fej káposzta15 dkg szalonna1 hagyma50 dkg sűrített paradicsom
4 ek cukor1 tk pirospaprikasó, bors, majoranna, babérlevél, őrölt fűszerköményElkészítés:A zsíron megsütöm a szalonnát a hagymát, legvégül megszórom pirospaprikával, közben apróra szeletelem a káposztát, és azt is ráteszem. Felöntöm pici vízzel, Befűszerezem, hagyom összerottyanni. Utána felöntöm a paradicsommal, kicsit igazítok a fűszerezésen, és kb 1 óra alatt készre főzöm. Legvégén adom hozzá a cukrot, esetleg kis levet még.Én nem rántottam be, nekem így volt jó, ha szükséges akkor kicsi zsíron lisztet pirítunk, és azzal szépen berántjuk, felforraljuk még egyszer, és kész.

Címkék

Ebéd Egytál