Rozmaringos almás pulyka

  • 2016.04.12.
  • 1


Ebédidőben mindig bajban vagyok, ha nem hozok otthonról semmit. Hova menjek, melyik kifőzde melyik kínálatát válasszam? Nem is lenne semmi baj, ha tetszene valamelyik, de egyáltalán nem tetszik. Mind egyízű, egykinézetű, no nem részletezem micsoda.De az otthoni főzéshez sem szokott lenni már kedv olyan 9 óra magasságában, ami nekem már inkább a mélységes éjszaka kezdetét jelzi. Azért vannak olyan napok, amikor megjön az ihlet, van hozzávaló, és a kedv sem múlik el estére. Ez az egytálétel is így sikerült.Hozzávalók:fél kiló pulykamell kockázva4 szem alma5 szem krumpli, újkrumpliból jobbrozmaring, só borsElkészítés:A felkockázott húst serpenyőben megpirítom, sóval-borssal, rozmaringgal ízesítem. Miközben pirul felkockázom az almát és a krumplit, mindkettőt héjastól, majd az egészet a hússal együtt beleteszem egy tepsibe, sózom, borsozom, rozmaringgal meghintem, lefedem alufóliával, és sütőben kb 1 órán keresztül sütöm. Végül dobozolom, elviszem, melegítem és tálalom a finom büro-ebédet

Címkék

Ebéd Egytál