Paradicsomos húsgombóc

  • 2016.02.24.
  • 3

Ezt szerencsére mindenki szereti. Paradicsom, és hús, egyszerű, finom, nem cicomázom. Csupa retró kaják vannak most, és még ezekkel is mellé lehet fogni :)Hozzávalók:50 dkg darált hús1 gerezd fokhagyma reszelve1 nagyobb tojás4 ek rizs2 mk pirospaprika1 mk sócsipet borscsipet őrölt köményParadicsomszószhoz:4 ek olaj3 csapott ek liszt1 liter paradicsomlé/sűrítmény +még egy fél liter, aki szereti a sok szószt:)2 dl vízcukor, ízlés szerintcsipet sóElkészítés:A húsgombóchoz valókat összegyúrom, vizet forralok, beledobálom őket, és gyöngyözve főzöm legalább fél órát. Próbaként egy darabot ki lehet venni, megnézni, hogy elkészült e, de az én kis gombócaim ennyi idő alatt szépen megfőnek.
Közben a paradicsommártást készítem el, az olajat felforrósítom, beleszórom a lisztet, picit pirítok rajta, majd jöhet a paradicsomlé, végül a fűszerek. Összeforralom, elzárom. Végül belekeverem a megfőtt gombócokat, és étvágyakat kívánok!Azt sosem értettem, hogy miért adnak hozzá a menzán krumplit? Nekem szósz kell, jó sok szósz,
azt sajnálták. Ezért van, mikor fél literrel több szószt csinálok, csak, hogy ne maradjon gombóc paradicsom nélkül.

Címkék

Ebéd Egytál