Expressz sajtos rúd

  • 2014.05.16.
  • 8

Mostanában rákaptunk a cukiban kapható sajtos rúdra: omlós, sajtos, roppanós, szinte lehetetlen abbahagyni. Igazából elcsipegetjük, és ebédidőben meg nézünk nagyokat, hogy nem is vagyok ám éhes. De egy ovis buliban ki akar éhes lenni? A kóstoló megvolt, kerestem is alternatívát, hogy meglegyen az utánpótlás:)Sajtos rúdHozzávalók:
50 dkg finomliszt2 tk. só20 dkg kacsazsír vagy más, de zsír legyen1 tojáskb. 3 ek. tejföl, ha teljes kiőrlésű a liszt, több kell!2 dkg élesztőtetejére:30 dkg sajt1 tojásElkészítés:A lisztben elmorzsolom a zsírt, beleteszem a sót, élesztőt, összekeverem, majd végül a tojást és tejfölt. Annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Félreteszem 10 percre pihenni, közben lereszelem a sajtot, bekapcsolom a sütőt 200 fokra. Kinyújtom a tésztát, jó vékonyra, megkenem a felvert tojással, rászórom a sajtot, felcsíkozom, és pirosra sütöm. Kb. 15 perc alatt el is készül. Nem lesz magasabb, de roppanós és abbahagyhatatlan.Sörkorcsolyának tökéletes. Étvágyat hozzáEredeti Limaránál.

Címkék

Rágcsi