Narancstorta

  • 2013.12.09.
  • 9

A krém kóstolása közben mindig eldöntöm, hogy szakmát váltok és cukrász leszek. Ugyanerre a következtetésre jutok, miközben az elismerő szavakat hallom az elkészült remekmű elfogyasztása közben. Hja, hát nem egyszerű az élet, ez tény☺Igazi karácsony elôtti, ünnepi ráhangolódós süteményt sütöttem, mandulás piskótával és narancsos krémmel, sült naranccsal a tetején.Mennyei lett!Hozzávalók:6 tojás5 ek cukor9 ek. őrölt mandula1 tk szódabikarbóna1 narancs reszelt héja400 gramm mascarpone4 dl habtejszín1 csomag zselatin fix2 narancs reszelt héja1 narancs leve20 dkg cukor (ízlés szerint lehet kevesebb)A tésztához a tojás sárgáját habosra keverem a cukorral, a mandulát összekeverem a szódabikarbónával, narancshéjjal, majd a habbá vert fehérjével együtt óvatosan belekeverem a sárgájába.Sütőpapiros tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütöm. Rácsra teszem hűlni, majd 2 fele vágom. (Ha ügyes vagyok, mehet 3fele is). Közben 2 narancsot, aminek a héját reszeltem, megpucolok, felszeletelem, és a sütőben sütöm még fél órát. Ez lesz a díszítés!A krémhez a mascarponét a narancslével, a héjjal, a cukorral elkeverem, visszateszem a hűtőbe fél órára. Felverem a tejszínt is, hozzákeverem a zselatint, majd a mascarpone krémet. A lapok számával arányosan osztom szét a krémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Betöltöm, egyengetem, hűtőbe teszem. Másnap a megsütött narancs szeletekkel díszítem, és felfalásra feltálalom.Jóétvágyat!Az eredeti recept itt, ahol is nem cukorral, hanem más édesítővel készült, könnyű kis diétás tortaként szerepel! Tiszta paleo:)