Túrófánk farsangra

  • 2013.02.15.
  • 7

Hogy miért pont túrófánk? Azért, mert a jövő héten hivatalosak vagyunk fánkpartyra, ahol is sima, egyszerű, nagyonfinom, ezért ötszörös adagban elkészített fánkot fognak elénk varázsolni, és hogy addig azért ne kapjuk csömört a kelt tésztás fánkoktól. Hát ezért lett túró.
Fánk pedig azért lesz, mert farsang lesz. És ha farsang van, akkor fánk is van:)Hozzávalók:
50 dkg túró50 dkg liszt1 csomag sütőpor6 tojás4 ek cukor1 nagydoboz tejfölcsipet sócitrom reszelt héjaextraként mazsola (már aki szereti, annak)Elkészítés:Összekeverem a gépben a hozzávalókat, pihentetem fél órát, majd olajat melegítek, belegombócozom a tésztát, és szép aranybarnára sütöm. Inkább kisebb labdákat szaggatok, hogy tuti átsüljön.Fogyasztható lekvárral, fahéjas porcukorral, ki mivel szereti.
Érvágyakat!

Címkék

Desszert Tél