Mozarellával töltött arancini, maradék rizsből

  • 2020.04.04.
  • 2

Hozzávalók:2 bögre főtt rizs (akár maradék is, vagy rizottó )3/4 bögre reszelt sajt2 egész tojássó, borsTovábbá lehet még hozzáadni:apró kockára vágott paprikát, gombát, spárgát stb.A töltéshez:apró mozarellagolyókA panírozáshoz:2 egész tojás2 kanál liszt4-5 kanál prézliA sütéshez:olajAz elkészítése nagyon egyszerű: a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk úgy, hogy formázható, egynemű legyen a massza. Diónál nagyobb golyókat gömbölyítünk a sajtos rizsből, melyeknek a közepébe mozzarellát teszünk. Lisztbe, felvert tojásba, morzsába forgatjuk, bő olajban szép pirosra sütjük.Szalvétára szedjük, fogyaszthatjuk bármilyen pikáns szósszal.