Csokis pöfeteg II. Crinkles de ciocolata

  • 2020.04.04.
  • 4

Hozzávalók:

















Ingrediente:15 dkg vaj


















150 g unt10 dkg csokoládé












100 g ciocolata

2 kanál
kakaópor












2 linguri cacao15 dkg barnacukor












150 g zahar brun2
tojás





















2 oua1 dl tej





















100 ml lapte35 dkg liszt


















350 g faina10 g sütőpor
(1 tasak)









10 g praf de copt (1 plic)1 kiskanál fahéj















1 lingurita scortisoara1/2 kiskanál őrölt gyömbér






1/2 lingurita ghimbir macinat1/4 kiskanál őrölt kardamom




1/4 lingurita cardamom macinat1/4 kiskanál őrölt szegfűszeg




1/4 lingurita cuisoare macinatecsipet só





















praf de sareA hempergetéshez:












Pentru tavalit:porcukor





















zahar pudrakristálycukor

















zahar tosA vajat, a cukrot és a tördelt csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, legutoljára a lisztet. Egynemű masszává keverjük, a tálat lefóliázzuk és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, de maradhat akár 1-2 napot is.A csokoládés masszából diónyi golyókat gömbölyítünk, előbb kristály, majd porcukorba hempergetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól tisztes távolságra helyezzük.180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor jó ha a külseje ropogós, de a belseje finom, puha.
Topim untul cu ciocolata si zaharul pe bain marie. Racim si adaugam toate celelalte ingrediente, ultima incorporam faina. Omogenizam, acoperim vasul cu o folie si punem la rece 2-3 ore, sau chiar mai mult, 1-2 zile.Formam bilute de marimea nucilor, le tavalim prima data in zahar tos, iar apoi in zahar pudra. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand intre ele spatiu, biscuitii vor creste. Coacem 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C. Sa nu lasam mai mult, exteriorul trebuie sa fie crocant, interiorul moale.