Saag aloo avagy indiai spenótos krumpli

  • 2020.01.07.
  • 4

Hozzávalók 2 adaghoz:50 dkg krumpli1 fej vöröshagyma2-3 cikk fokhagyma3-4 kanál olaj1/2 kiskanál római kömény1/2 kiskanál mustármag (vagy mustármag őrlemény)1,5-2
kiskanál kurkuma1/2 kiskanál gyömbérpor vagy ujjnyi friss, reszeltchili (friss vagy szárított őrlemény)só, bors3-4 dl alaplé (hús vgy zöldség)25 dkg friss spenótlevél1 kanál vajA krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.Egy edényben olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, rászórjuk a fűszereket és még pár percig kevergetve hevítjük. Hozzáadjuk a krumplikockákat, felöntjük annyi alaplével, amennyi ujjnyira ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Eddig a burgonya a főzőlevet nagyjából mind magába szívta, ekkor belekeverjük a spenótleveleket is és további pár percig pároljuk. Végezetül hozzáadjuk a vajat is.
Körítésnek, de akár főételnek is lehet fogyasztani, főtt rizzsel vagy indiai lapos kenyérrel, laccha paratha-val vagy malabar parotta-val.