Ananászos túrótorta

  • 2019.12.24.
  • 3

Hozzávalók
24 cm átmérőjű tortához:A laphoz:4 tojás2 kanál őrölt mandula2 kanál liszt4 kanál cukorcsipet sópár csepp citromléA töltelékhez:1 kg tehéntúró5 dl tejszín15 dkg porcukor1 nagy doboz ananászkonzerv (720g-os)40 g zselatinporA tetejére a krém:15 dkg puha vaj10 dkg porcukor15 dkg mascarponepár csepp ételfestékAz ananászdíszhez:4-5 karika friss ananászpár szem cukorka1.A tortalapokhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét, a sót, majd óvatosan beleforgatjuk a liszteket is. Kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 percig tűpróbáig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük.2. A konzervet leszűrjük, a gyümölcsöt felkockázzuk. 3 dl ananászlében (ha nincs elég a konzervben kipótoljuk vízzel) elkeverjük a zselatint, állni hagyjuk, amíg a zselatinszemcsék meg nem duzzadnak, majd felforrósítjuk. Vigyázat, nem forrásig.Langyosra hűtjük.3. A túrót habosra keverjük a porcukorral, hozzácsorgatjuk a langyosra hűlt zselatinos ananászlevet, belekeverjük az aprózott gyümölcsöt és óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot is. Hagyjuk kissé megdermedni.4. A piskótalap köré karikát helyezünk, beleöntjük a túrómasszát, majd hidegre tesszük.
5. A vajat habosra keverjük a mascarpone-val, a porcukorral és az ételfestékkel, ezzel bevonjuk a jól megdermedt tortát (pár órát, de jobb egy egész éjszakát a hűtőben tartani), majd díszítjük.6. Az ananászvirágokhoz a nagyon vékonyra szelt ananászkarikát (1-2 mm) sütőpapíros tepsibe helyezzük, és 100 C fokon 2 órát szárítjuk, közben többször megforgatjuk. Amikor még meleg muffinformákba és pálinkáspoharakba helyezzük, hogy kialalkuljon a virágforma és a lekapcsolt, kitámasztott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni. Ezt jó a tortadíszítés előtti napokban elkészíteni.