Áfonyás tiramisu

  • 2019.08.18.
  • 0

Hozzávalók:50 dkg piskóta50 dkg mascarpone4 dl tejszín4 tojás sárgája15 dkg cukor3 dl kávérum vagy rumaroma50 dkg friss áfonyaA tojások sárgáját gőz fölött folytonosan keverve csípősre
melegítjük, vagyis ha az ujjunkat beledugjuk a masszába, az "megcsípi" az ujjbegyünket (60 fok C). Figyeljünk oda, hogy a forró víz ne érje a felső edény alját, mert akkor a tojás sárgájából
rántotta lesz.A kávéba keverjük a rumot vagy az aromát.A mascarpone-t robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és tovább verjük, végezetül pedig a kihűtött cukros tojáspépet.Előkészítünk egy magasabb falú műanyag dobozt (18X23X12), lerakjuk az első sor kávéba mártogatott piskótát, majd megkenjük bőven a krémmel, végezetül pedig megszórjuk áfonyával. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart az alapanyag, de tegyünk félre pár marék áfonyát és pár kanál krémet a díszítésre. A tetején kávés piskóta legyen, ez lesz a torta alja.Pár órára (de jobb egy éjszakára) hideg helyre tesszük, majd tálra borítjuk, bevonjuk a maradék krémmel és megszórjuk az áfonyával.