Ordás-kapros palacsinta

  • 2019.05.04.
  • 7

Hozzávalók:Kb 12 palacsintához:25 dkg liszt2 tojáscsipet só0,5 dl olaj3 dl tej3 dl szódavízTöltelék:50 dkg friss orda (ricotta)4-5 kanál cukor2 tojás sárgája3-4 kanál tejfölízlés szerint friss zöldkaporA sütéshez:olajA tálaláshoz:porcukorAz ordát villával összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Annyi vágott zöld kaprot tegyünk bele, amennyi jól esik, s habár ez egy édes desszert, ne idegemkedjük e zöldfűszer használatától, nagyon finom a végeredmény. A massza könnyen kenhető kell legyen, ha az orda szárazabb, adjunk hozzá még tejfölt.A palacsinta összetevőit csomómentesre keverjük, majd 30 perc pihentetés után kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.Miután az egyik oldala megsül a palacsintánknak
megfordítjuk és rögtön elkenünk a felén 1-1,5 kanál ordakrémet, a másik felét pedig ráhajtjuk. Az így keletkezett
félholdat most már mindkét oldalán pár másodperc alatt megpirítjuk.
Porcukorral mghintve tálaljuk.