Földimogyorós csók karamellizált sűrített tejkrémmel

  • 2018.12.31.
  • 2

Hozzávalók:5 tojás fehérje (150-170 g)250 g cukor1 csipet só1 kiskanál ecet350 g sózatlan, tisztított földimogyoró25 g lisztA töltelékhez:Karamellizált sűrített tejkrém (dulce de leche)A tojások fehérjét összekeverjük a cukorral, a sóval és az ecettel, gőz fölé állítjuk és kézi habverővel addig keverjük, amíg a tojáshab 70 C fokra melegedik. Ha nincs ételhőmérőnk, akkor ezt a hőfokot úgy tudjuk megállapítani, ha beledugjuk az ujjunkat a habba és az csípi azt. Ezt nevezik csípősre melegíteni.
A keverőtálat levesszük a gőzről és gépi habverő gyors fordulatán kőkeményre verjük.
A
mogyorót száraz serpenyőben, folyton kevergetve illatosra pirítjuk, kihűtjük és finomra őröljük.A lisztet és a darált mogyorót óvatosan a habba keverjük, alaposan összevegyítjük, de vigyázunk, hogy azt ne törjük össze.Habzsákba szedjük, sütőpapíros tepsibe kis halmokat nyomunk, egymástól tisztes távolságot hagyva, mivel sütés közben a habcsókok megnőnek. A formázáskor keletkezett csúcsokat vizes ujbeggyel ellapítjuk.130 C fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 45 percig sütjük.A sütőből kivesszük a tepsit és hagyjuk kihűlni a mogyorós csókokat, csak utána töltjük.Karamellizált sűrített tejkrémmel, dulce de leche-vel
töltjük.Fém vagy műanyag dobozba
másnapra megpuhul, sokáig elálló finom csemege.