Ananászos, narancsszószos csirkemell

  • 2018.12.04.
  • 5

Hozzávalók 4 személynek:kb 60 dkg kicsontozott csirkemellsóbors2-3 kanál liszt2 kanál olaj1 kanál vaj1 dl fehérbor3-4 dl narancslé1 ananászkonzerv10 dkg mazsolaA csirkemellett vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd belisztezzük mindkét oldalukat.A vajat felforrósítjuk az olajban, majd a mellszeletek mindkét oldalát kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a lecsöpögtetett ananászdarabkákat, felöntjük a borral és a narancslével, majd lefedve puhára pároljuk. Ha szükséges sózzuk, az elpárolgott folyadékot pedig pótoljuk. Finom, édesen sós szószt kapunk.Krumplipürével, főtt rizzsel tálalhatjuk.