Karfiolfelfújt

  • 2018.09.15.
  • 8

Hozzávalók1 fej kb 1 kg-os karfiol1 adag bechamel szósz25 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)4 tojássóborsA tepsi kenéséhez:diónyi vajA szórásához:2 kanál prézliA tetejére:reszelt sajtA karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük és villával kissé széttörjük.Addig elkészítjük a bechamelt, recept itt. Levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot és ha kissé kihűlt, a tojások sárgáját is.
A kész sajtszószhoz adjuk a megtört karfiolt és végezetül a keményre felvert tojáshabot is, óvatosan kevergetve, hogy az ne törjön össze.Kivajazunk egy hőálló sütőedényt, megszórjuk a prézlivel, beleöntjük a karfiolmasszát, megszórjuk reszelt sajttal és kb 1 órát sütjük 180 C fokra előmelegített sütőben.

Címkék

Eloetelek Egytal