Pudingos-meggyes pite

  • 2018.07.13.
  • 2

Hozzávalók (28X38cm tepsihez)A tésztához:50 dkg liszt20 dkg vaj5 dkg zsír7 dkg cukor1,5 kiskanál sütőpor1 egész tojás1 tojás sárgájacsipet só1 citrom reszelt héjapár kanál tejszín vagy tejA töltelékhez:1,5 kg meggy5 dkg cukor1 csomag vanília ízű pudingpor1 kiskanál fahéjszükség szerint meggyszörp2-3 kanál zsemlemorzsaA tetejére:1 tojás fehérje2-3 kanál barna cukorA vajat és a zsírt összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejszínnel gyúrjuk össze, hogy rugalmas, puha tésztát kapjunk. Fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.A meggyet kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és állni hagyjuk, amíg a cukor elolvad és a meggy levet ereszt. Leszűrjük és annyi gyümölcsszörppel pótoljuk ki, hogy a folyadék 5 dl legyen, beleszórjuk az őrölt fahéjat is. Ezzel a gyümölcslével megfőzzük a pudingport, amikor pedig besűrűsödött, hozzákeverjük a meggyet is. Kihűtjük.A tésztát kettéosztjuk, mindkettőből vékony, tepsiméretű lapot nyújtunk. Az egyikkel kibélelünk egy sütőpapíros tepsit, jól belenyomkodjuk, villával megszuráljuk és megszórjuk a zsemlemorzsával. A tölteléket egyenletesen elterítjük rajta, majd berácsozzuk a második lapból vágott tésztacsíkokkal. Megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, megszürjuk barnacukorral és 180 C fokra előmelegített tepsiben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.Csak kihűlve lehet szépen szeletelni. Nagyon finom, kiadós sütemény, cseresznyével is elkészíthető.A recept a Limaráé, köszönöm, tökéletes piterecept! Nagyon kevés változtatásokkal készítettem el, a vajat részben zsírral helyetesítettem, a meggy mennyiségét pedig megnöveltem.

Címkék

Desszert Pite Meggy