Málnazselés cheescake

  • 2018.07.07.
  • 5

A cheescake (sajttorta) elkészítése itt van, annyira jó a recept, hogy semmi értelme újítani.A tetejére a málnazselét így készítettem:50 dkg málna10 dkg cukor1/2 citrom leve6 lap zselatin (10g)Elkészítése:A málnát a cukorral 10 percig főzzük, szitán áttörjük, annyi vízzel pótoljuk ki, hogy összesen 5 dl legyen, hozzáadjuk a citromlevet és pár percig ismét a tűzre tesszük.A zselatinlapokat
legalább 10 percre
hideg vízbe áztatjuk, kicsvarjuk és a forró, de már nem rotyogó málnapüréhez adjuk, jól elkeverjük.Amikor langyosra hűlt ráöntjük a sajttortára, hagyjuk megdermedni.A fényképen szereplő nyalókákkal díszítettem.
Reteta cheese cake-ului aici.
Pentru jeleul de zmeura:500 g zmeura100 g zahar1/2 zeama de la lamaie6 foi de gelatina (10g)Fierbem cca 10 minute zmeura cu zaharul si cu zeama de lamaie, stercuram prin sita, completam cu apa, cantitatea de piure de zmeura sa fie 500 ml, mai ferbem cateva minute.
Inmuiem foile de gelatina cca 10 minute in apa rece, stoarcem si adaugam in piurelul de zmeura fierbinte, amestecam bine.Dupa ce se raceste turnam pe tort, lasam sa se inchege bine.