Tepertős sajtos csiga

  • 2018.05.27.
  • 8

Hozzávalók kb 12-15 darabhozTangzhong (4 dkg lisztből és 20 dkg vízből)35 dkg liszt1 tojás sárgája3 dkg friss élesztő1,5 dl tej1 kk só1 kk cukor5 dkg puha vajA töltelékgez:20 dkg darált tepertő20 dkg reszelt sajtA tetejére:1 tojás sárgája1 kanál tejpirított magvakA langyos tejbe szórjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és pár percet hagyjuk felfuni. A többi hozzávalókkal rugalmas, selymes tésztát dagasztunk. Ha szükséges adhatunk még hozzá folyadékot. Letakarjuk és 30 percet hagyjuk kelni.1. Vékony téglalap alakra nyújtjuk, a bal felére rákenjük a darált, puha tepertőkrémet, megszórjuk a reszelt sajttal és ráborítjuk a jobb felét.
2. Egyet forgatunk rajta, így a szélesebb oldala alulra kerül, majd balról középre, jobbról középre hajtjuk és összecsukjuk, mint egy könyvet.
3. Ismét vékony, nagy lappá nyújtjuk és
a szélesebb oldalától kiindulva szorosan feltekerjük.A tekercsből 1,5-2 cm vastag korongokat vágunk, melyeket sütőpapíros tepsibe fektetünk.
Letekarva addig kelesztjük, amíg a sütő 180 C fokra nem melegszik.Megkenjük a tejjel összekevert tojássárgával, megszórjuk a magvakkal (napraforgó, tök, kömény, szezém stb).Az előmelegített sütőben 180 C fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.