Savanyú köménymagos tojásleves

  • 2018.04.16.
  • 3

Hozzávalók 4 adaghoz:2 kanál olaj1 kanál liszt1 kiskanál köménymag1 kiskanál őrölt pirospaprika2 cikk zúzott fokhagyma4 tojássóborsecetA köménymagot (én egész szemeket használtam) a forró olajba dobjuk és kevergetve addig pirítjuk, amíg a szemek pattogni nem kezdenek. Rászórjuk a lisztet és kevergetve azt is megpirítjuk. Végezetül hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, még egyet-kettőt kevergetünk rajta, majd felöntjük hideg vízzel. Óvatosan csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk és 5 percet forraljuk. Ízlés szerinti mennyiségű ecettel ízesítjük. Legvégül a lassan forrdogáló levesbe egyenként beleütjük a tojásokat és 2-3 percig főzzük kevergetés nélkül.
Pirított kenyérkockákkal fogyaszthatjuk, de anélkül is nagyon finom, pikáns, könnyed leves.