Citrommázas sárgarépa süti

  • 2018.04.08.
  • 3

Hozzávalók egy 23X23 cm-es tepsihez:A tésztához:4 tojás15 dkg barnacukor2 dl olaj20 dkg liszt25 dkg apróra vágott vagy reszelt sárgarépa1 csomag sütőpor1 kk fahéj1 kk őrölt gyömbér1 csipet reszelt szerecsendió10 dkg mazsola10 dkg vágott, pirított dió (mandula, napraforgó mag, tökmag stb)1 csipet sóA mázhoz:15 dkg porcukor1/2 citrom leve (+ ha még szükséges)A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ha már világos színű és szinte megduplázta a térfogatát további keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat. Végezetül belekeverjük az összes többi hozzávalót.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (30-35 perc).Ha kihűlt ráöntjük és elegyengetjük a citromlével tejfölszerűre
elkevert porcukrot.