Mangós vagy ananászos csirkeleves távolkeleti ízekkel

  • 2018.03.19.
  • 0

Hozzávalók 6 adaghoz:50-60 dkg csirkemell vagy comb csont nélkül1 nem túl érett mangó vagy 1 konzerv ananász1 szál citromfű (lemongras) vagy 1 kiskanál szárított őrlemény
1 szál szárított vagy 1 kiskanál porított galanga1 diónyi reszelt gyömbér vagy 1 kiskanál porított gyömbér3-4 kanál szójaszósz1 kiskanál halszósz1 kiskanál őrölt kurkuma1 konzerv kókusztej (4 dl)2 szál újhagyma1 chilipaprika1 csapott kanál étkezési keményítő1 citrom leveA csirkét feltesszük főni 2,2 l vízben. Hozzáadjuk a citromfüvet, a galangát, a kurkumát,
a gyömbért, a szója és halszószt, majd készre főzzük. Ha szükséges utána sózhatunk. Amikor a hús megpuhult kivesszük a főzőléből, apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a kockára vágott hámozott mangóval együtt (vagy az ananásszal-konzervlével együtt) és tovább főzzük 5 percet. Besűrítjük a kókusztejjel elkevert keményítővel (ha a kókusztej túl sűrű hígíthatjuk hideg vízzel), majd további 5 percet főzzük. Végezetül beleszórjuk az apróra vágott chilipaprikát, a felkarikázott újhagymát és
besavanyítjuk
citromlével .