Dulce de leche torta narancsdzsemmel

  • 2018.03.24.
  • 5

Hozzávalok egy 19 cm átmérőjű tortához:A lapokhoz:3 tojás3 kanál olaj3 kanál forró víz3 kanál kakaó3 kanál cukor3 kanál lisztA krémhez:400 g dulce de leche250 g mascarpone1 csomag karamell ízű pudingpor4 dl tej100 g fehér csokoládé6 g porzselatin4-5 kanál vízAz összeállításhoz:3 dl narancsdzsemA díszítéshez:csokoládéA tojások fehérjét keményre verjük a cukorral, majd kisebb fordulaton tovább verve belekeverjük a tojésok sárgáját, az olajat, a forró vizet. Végezetül hozzáaszitáljuk a kakaóport és a lisztet és gyengéd mozdulatokkal, óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelelt tortaformába öntjük és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel, a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és mindkettőt hagyjuk kihűlni.A zselatinport hideg vízbe áztatjuk pár percre, majd felmelegítjük, vigyázva, hogy ne forrjon fel, majd ezt is langyosra hűtjük.A mascarponet habosra keverjük a dulce de leche-vel (elkészítése rákattintva), a pudinggal, az olvasztott csokoládéval és a zselatinnal. Hideg helyre tesszük, amíg a krém jól lehűl.Összeállítjuk a tortát: a lapot három részre vágjuk, a legszebb lapot tesszük legfelülre, a legkevésbé sikerültet középre. Ahhoz, hogy a piskótalapot könnyebben vágjuk, fél órára fagyasztóba tesszük. Előkészítünk egy tortakarikát, ebbe gyönyörűen összeállíthatjuk a süteményt.Az első lapot megkenjük a narancsdzsemmel, ráhalmozzuk a krém 1/3-át, ismét lap, dzsem, 1/3-ad krém, lap. Pár órára lehűtjük a tortát, eltávolítjuk a tortakarikát és a maradék krémmel vastagon bevonjuk, majd a tetejét megszórjuk csokoládédarabokkal..