Mandulás omlós aprósütemény

  • 2017.11.04.
  • 2

Hozzávalók:A tésztához:20 dkg puha vaj10 dkg cukor2 tojás sárgája1 kiskanál vaníliakivonatcsipet só1/2 kiskanál sütőpor22 dkg lisztA bevonathoz:15 dkg mandula (vagy dió-mogyoró)2 tojás fehérjeA tetejére:gyümölcsíz, lokum rahátA puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzávegyítjük egyenként a tojások sárgáját, a sót, a vaníliát, a sütőport, majd a lisztet. Puha, kissé morzsolódó tésztát kapunk, összenyomkodjuk és fóliába tekerve hidegre tesszük.A mandulát megpirítjuk és durvára vágjuk, a tojások fehérjét pár mozdulattal lazán felverjük.A lehűtött tésztából diónyi darabokat vágunk, golyóvá sodorjuk, megforgatjuk a tojásfehérjében, majd a mandulában. Kis távolságra egymástól sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, ujjbeggyel kissé lelapítjuk, közepébe mélyedést nyomunk, az öblöket megtöltjük gyümölcsízzel, vagy lokum rahát kockákkal.175 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük,
a tepsiben
hagyjuk kihűlni .Zárható dobozban sokáig friss marad.Recept innen.