Hájas kifli lokum raháttal töltve

  • 2017.09.24.
  • 7

Hozzávalók (48 db-hoz)15 dkg háj (vagy 20 dkg zsíros vaj)28-30 dkg liszt4 tojás sárgája1 narancs reszelt héja10 dkg joghurt
5 dkg cukor1 csipet sóA töltelékhez:35 dkg lokum rahatlisztSzóráshoz:vaníliás porcukorAz elkapart, lehártyázott hájat alaposan kikeverjük a cukorral, a sóval, a tojások sárgájával, majd a joghurttal. Végezetül apránként hozzáadjuk a lisztet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Annyi lisztből készítjük, amennyiből puha, selymes tésztát tudunk gyúrni. Fóliába tekerjük és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.A rahátot lisztezett deszkán apró kockákra vágjuk, a kést is folyton lisztezzük, hogy ne ragadjon.A hideg tésztát négy egyenlő részre vágjuk. Mindig egy darabból dolgozzunk, addig a többi a hűtőben pihenhet.A kis tésztagombócot fél mm vastag körré nyújtjuk, pizzavágó segítségével 12 szeletre vágjuk. Mindegyik szelet szélére 3-4 kis kocka lokum rahátot teszünk, majd szorosan feltekerjük.Sütőpapíros tepsiben, 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük.Még langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.Ezt a kiflit tölthetjük sűrű szilvaízzel, mákkal, dióval. Finom, omlós, leveles.