Zsírban sült pulykamáj

  • 2017.08.27.
  • 3

Bármilyen szárnyasmájból finom.Hozzávalók:50 dkg pulykamáj25 dkg kacsazsír (vagy libazsír)3-4 dl tej5-6 cikk zúzott
2 kanál vízsóbors1 kk pirospaprikachilipehelyA fokhagymás tejbe áztatjuk az inaktól megtakarított pulykamájat, legalább 1 órára. Leszűrjük, szalvétára téve alaposan leszárítjuk.A zsírt vaslábosba tesszük, hozzáadjuk a májdarabokat, a leszűrt fokhagymadarabokat, a vizet, majd fedő alatt közepes lángon legalább 10 percig rotyogtatjuk. Végezetül fedő nélkül 5-6 percig tovább sütjük, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.Fedeles edénykébe szedjük, ráöntjük a zsírt, majd lehűtjük.Friss, házi kenyérrel, lilahagymával fogyaszthatjuk.