Tejfölös-kapros-fokhagymás tökpüré

  • 2017.08.12.
  • 9

Pazar előétel, reggeli. Pirítósra is lehet kenni, ha joghurttal készítjük teljesen fogyókúrás is.Most friss, zsenge salátalevelek öblében tálaltam.Hozzávalók:1 db közepes méretű főzőtök (kb 50 dkg)3-4 cikk zúzott fokhagyma3-4 kanál tejfölsóborsízlés szerint friss kaporA tököt meghámozzuk és nagyjából 2X2 cm nagyságú kockákra vágjuk. Párolóedénybe vagy szűrőbe tesszük és gőz fölött, lefedve 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Amíg hűl hagyjuk lecsepegni, majd turmixoljuk össze a fokhagymával és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az apróra vágott kaprot.Lehűtve fogyasztandó!