Kurkumás "karfiolrizs" zöldségekkel

  • 2017.08.03.
  • 0

Hozzávalók 4-5 személyre:1 fej kb 1 kilós karfiol4-5 szál zöldhagyma1 piros paprika (kápia)1-2 cső főtt (vagy egy kis konzerv) kukorica2-3 kanál olaj1 kiskanál kurkuma (friss vagy por)só, borszöldpetrezselyemA "karfiolrizst" készíthetjük bármilyen zöldséggel, akár reszelt sárgarépával, zellerszárral, zöldborsóval. A kurkuma akár el is hagyható, ha valaki nem kedveli az ízét. Nagyon alakbarát körítés, fogyókúrázoknak bátran ajánlom valódi rizsköret helyett.Az olajban puhára dinszteljük az apróra vágott hagymát és paprikát. Hozzáadjuk a kurkumát, a reszelő nagy lyukán lereszelt karfiolt, a kukoricaszemeket, sózzuk, borsozzuk és ráöntünk 1 dl vizet. Fedő alatt 5-6 percig pároljuk.
Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Címkék

Koritesek